Vet

Vanaf 6 maart is hij er: Vet!

dinsdag, februari 27, 2018
Vanaf 6 maart is hij er: Vet!

Ik ben ontzettend trots om te kunnen zeggen dat mijn tweede kookboek Vet vanaf volgende week in heel veel boekwinkels ligt. In Vet onderzoek ik de verschillende smaken die vet aan kan nemen of heeft én gebruik ik het in 5 kooktechnieken: frituren, konfijten, infuseren, conserveren en bakken. En natuurlijk heb ik ook een aantal vette cocktails erbij bedacht.

Dit kun je verwachten

Het is een heel ander kookboek dan Zuur, met 60 spannende recepten die smaken hebben die ik voordat ik Vet ging schrijven ook nog nooit had geproefd. We karnen zelf boter, gaan aan de slag met allerlei soorten dierlijk vet om in te bakken, maken cocktails met olie, gieten eendenvet over rijst, pureren kippen­levers met heel veel boter, maken beter frituurvet, worden lui en maken belachelijk makkelijke friet, frituren kip op de allerlekkerste manier, maken natuurlijk confit de canard, hangen boven een bord dumplings met loeihete chili-olie, verbranden prei en laten ‘m in olie trekken, marineren feta, kloppen hollandaise en bearnaise en ruimen een heel hoofdstuk in voor de allerkrokantste gebakjes die je ooit zult eten.

Wil je nog meer lezen over vet + wat Yvette van Boven er over te zeggen heeft, klik dan hier

Vette visite

De komende maanden bezoek ik tientallen boekwinkels om Vet te signeren. Houd deze site in de gaten om ‘t niet te missen. Ik neem steeds wat te bikken mee namelijk en dat moet je proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *