Zuur

Zuur

Alles in ‘Zuur’ is zuur: van whisky sour, de in karnemelk gemarineerde en gevlinderde kip en Taiwanees gefrituurde inktvis met sumak tot en met zuurkool en zoervleisj. Ik laat zien dat zuur precies is wat er vaak ontbreekt in een gerecht zonder dat je het door hebt: groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap.

In ‘Zuur’ tref je niet alleen spannende recepten, van oer-Hollands tot en met wild-interessant Aziatisch, maar doe je ook kennis op wat de smaak zuur met ons eten doet en waarom zuur onontbeerlijk is in de keuken.

Met theoretische achtergrondinformatie, leer je met de aantrekkelijke recepturen gerechten koken waarbij zuur niet mag missen: van Sichuan zoetzure paprika’s met venkelzaad, zuurkoolkroketjes met gin-mayo, paddenstoelenceviche en knallende Vietnamese sardinessalade tot en met eigengemaakte zure haring en soda-karnemelkwafels met kaffirlimoensiroop.

Zuur ligt bij boekhandels, kookwinkels & warenhuizen, maar is ook online (Bol, Bruna, Kookwinkel.nl) te bestellen.