Recepten Sous-vide

Bieten gegaard in koffie

donderdag, februari 6, 2020
Bieten gegaard in koffie

Bieten gegaard in koffie met mierikswortelcrème en geroosterde boekweit

Voorgerecht (4 personen)

4 grote rauwe bieten (à  150-200 g)
1 dubbele espresso (60 ml)
zout
5 cm verse mierikswortel + extra ter garnering
100 g zure room
80 g boekweit
1 el olijfolie
peper
100 g bramen, ter garnering
ook nodig: latex handschoenen, dunschiller, 1 sous-videzak, bakpapier, bakplaat

Verwarm het waterbad voor op 84 ºC.

Trek een paar latex handschoenen aan en schil de bieten met een dunschiller. Snijd de bieten kruislings in tot bijna aan de wortel. Doe ze in een sous-videzak en giet de dubbele espresso erbij. Schep er 1 theelepel zout bij en trek de zak vacuüm.

Gaar de bieten minimaal 2 uur, maximaal 4 uur in het waterbad.

Rasp intussen de verse mierikswortel fijn. Meng de geraspte mierikswortel met de zure room en een snufje zout.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boekweit met de olijfolie en wat zout en peper en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de boekweit in 15 tot 18 minuten goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven.

Snijd de bramen met een scherp mes over de lengte doormidden.

Haal de bieten uit het waterbad en snijd de zak open. Giet de bieten af en laat ze uitlekken.

Schep een gulle lepel mierikswortelcrème op elk bord en leg er vervolgens een biet bovenop. Bestrooi met de geroosterde boekweit en rasp er een beetje extra verse mierikswortel overheen. Garneer met de doorgesneden bramen.

? fotografie: Saskia van Osnabrugge / ? styling: Maaike Koorman /??‍? foodstyling: Ajda Mehmet / ? uitgeverij: Good Cook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *