Vet

Vet

“Bas hoort bij de nieuwe garde kookboekschrijvers waar we op zitten te wachten. Hij zet vet als ingrediënt gewoon keihard in het middelpunt. Precies waar het hoort, want vet is ontzettend tof. Lees dit boek!” – YVETTE VAN BOVEN

Vet geeft een gerecht smaak en in de keuken kun je het op allerlei manieren gebruiken. Dus leert Bas Robben je conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken met verschillende plantaardige en dierlijke vetten. Van confit de canard en zelfgekarnde boter tot Taiwanese gefrituurde kip en mascarponesoft-ijs met granaatappelmelasse.

Ga aan de slag met de verschillende technieken; trek bouillon van gefrituurde spareribs, kneed koekjes van olijfoliedeeg, maak friet waar je geen omkijken naar hebt, shake een vette cocktail en bak krokante loempia’s. Door middel van praktische achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Dit boek gee je meer dan zestig recepten, van vette happen tot verfijnde gerechtjes. Van boter tot olie, van crèmig tot filmend. Vet smaakt niet alleen geweldig, het maakt ook gelukkig!